Presentació de la novel·la negra “La venjança de la Vall Fosca” a càrrec de l’autor Carles Mentuy i de l’editorial Xandri

La vida tranquil·la d’un petit poble lleidatà es veu alterada quan la Sara, una escriptora agorafòbica, desapareix. La recerca per trobar-la destapa alguns secrets d’uns veïns que viuen amagant el que realment són.

Any 1999. Els Mossos d’Esquadra comencen el desplegament a la zona del Pallars tot convivint amb la Guàrdia Civil i la Policia Nacional. En Gerard és un dels policies que haurà de canviar el brogit de Barcelona per l’aparent tranquil·litat dels Pirineus. A la Pobleta de Bellveí ben aviat descobrirà que als pobles de muntanya les coses funcionen de manera ben diferent a la ciutat. Entre estanys, pastures i bordes s’hi amaga una guerra ferotge entre famílies. Una rivalitat que s’escampa com una taca de sang… Molt més enllà dels límits de la Vall Fosca. La venjança de la Vall Fosca és un llibre pels amants del misteri, la novel·la negra i els entramats delictius rurals. En el seu debut literari, Carles Mentuy ens mostra la part més obscura i desconeguda de la Catalunya rural a través d’uns personatges a mig camí entre la màfia i la vida de pagès. Un món allunyat dels focus mediàtics on el crim es mou sense presses, per viaranys i carreteres secundàries.