2105140708_portadacontraguianaturab

Guia pràctica per conèixer la natura de Catalunya

IPCENA

Ens trobem davant d’una obra excepcional, realitzada per Ipcena i Ecologistes de Catalunya, una guia que està pensada perquè pugui interessar i ser útil a tota mena de lectors, tant per al públic general com per al més especialitzat.

És una obra realitzada per una trentena de col·laboradors, reconeguts especialistes en el seu àmbit científic, de format petit, que ens permet portar-la a la motxilla, però, al mateix temps, és una gran obra per tota la informació que conté ja que, amb gairebé 600 pàgines i més de 1.500 il•lustracions, recull una acurada i completa documentació sobre el medi físic i la biodiversitat que comprèn el nostre patrimoni natural.

Disposar d’una obra d’aquestes característiques és un autèntic tresor ja que ens permet conèixer de forma atractiva, didàctica i amena, acompanyades de delicades il·lustracions originals a tot color, els principals grups botànics, faunístics i micològics, així com la geologia, la paleontologia i la climatologia del nostre país. A part d’un recull dels espais naturals salvats per l’acció popular, la guia també inclou 53 itineraris o rutes de gran interès paisatgístic.

És una obra valuosa, que honora la bibliografia científica catalana, que despertarà la curiositat del lector per conèixer, estimar i preservar millor el patrimoni natural català. Una guia meravellosa i de gran utilitat per a estudiosos, excursionistes.